Balázs

Gimnáziumi csodás fiatal éveim alatt kezdett bennem érni a gondolat, hogy saját igényeimen és céljaimon kívül, az engem körülvevő jelen és a jövő iránt is felelősen kell gondolkodnom és cselekednem.
Akkoriban gyakran egy utópisztikus kommunáról fantáziáltam.

Később egy nyári tábor élményein felbuzdulva, akkori értelmetlen munkámat otthagyva, egy borsodi roma fiatalokkal foglalkozó egyesület építésébe fogtam kedves barátaimmal.
Miután ez 2 év elmúltával totálisan összeomlott, tettem egy kört a globális kapitalizmust szolgálva: kötetlen munkaidőben weboldalakat terveztem, majd a Duna Televízió egy zöldmagazinját készítő cégnél vágtam és asszisztenskedtem. Ezek közben a fényképészetről és a művelődés szervezéséről/mozgókép és média ismeretéről szereztem szaktudásomat bizonyító papírokat.

A legendás 2002. júniusi Világbanya-akcióhét óta vagyok aktív mozgalmár, bábáskodtam a magyar Indymedia születésénél, majd a ZöFinél kötöttem ki, és az FNB akciókba is belekóstolok néha.

Szerencsémre jelenleg abból élek, amiben hiszek is, non-profit szervezeteknek, csoportoknak készítek grafikai munkákat. A Zöld Fiataloknál kommunikációval, és újabban - remélem csak átmenetileg- pályázati koordinációval próbálkozom.

Hosszú távon az eddig magamba szívott elméleti és gyakorlati tudást videó-aktivistaként és grafikusként szeretném kamatoztatni, a gonosz ellen, a szegények és elnyomottak oldalán, egy szebb világért küzdve. Ja, és mostanában az utópisztikus kommuna gondolata is visszatért!

-----------------------------
Horváth Balázs
balazs kukac zofi.hu