Szociális Bringa Program


Mi a célunk?
A Szociális Bringa Program egy újító kezdeményezés, amely Budapest hátrányos helyzetű lakóit a kerékpárszerelés oktatásával, a kerékpározás megismertetésével és mindennapos használatával szakmához,
munkához és közlekedéshez azaz a szabad helyváltoztatáshoz segít.


KERÉKPÁRT MINDENKINEK!
Hogyan kívánjuk ezt elérni?
Rövid időn belül szeretnénk létrehozni egy olyan közösségi központot, amely helyszínül szolgál egy kisléptékű kerékpárgyárnak, kerékpárboltnak, szerviznek és a képzéshez szükséges tantermeknek valamint otthont ad a program irodájának is.
Az egész projektet a Social Bike módszertana alapján kívánjuk megvalósítani, melyet egy arizonai civil szervezet, a One Street indított útjára több városban, világszerte.

Az üzleti modell
A Szociális Bringa üzleti modell a nonprofit célokat és a profitorientált tevékenységet kombinálja, szem előtt tartva misszióját, a hátrányos helyzetű emberek társadalmi integrációjának elősegítését.

Több mint képzés
A program keretében egy olyan képző központot hozunk létre, amely nem pusztán képzi, hanem alkalmazza, munkához segíti a tanfolyamot elvégző embereket. Mindemellett arra buzdítja a hátrányos helyzetben lévőket, hogy tervezzenek, építsenek és áruljanak minőségi, közlekedési célú kerékpárokat, a vásárlók számára megfizethető áron.

A célcsoport
A program magába foglal egy olyan minősítési rendszert, ami alapján eldönthető, hogy aki a programra jelentkezik valóban rászoruló-e illetve, hogy rendelkezik-e kellő elszántsággal ahhoz, hogy elvégezze a tanfolyamot. Mind a képzésben résztvevők kiválasztását, mind a képzést a helyi szociális kerékpárboltok végzik a rászorulók közvetlen környezetében.
A program során létrejövő Szociális Kerékpárközpontok az üzletvezetési képzést sikeresen elvégzők tulajdonában lesznek.


Projektünk az Accenture „Képességek a sikerért 2010” pályázatának támogatásával valósul meg
Projektünk az Accenture „Képességek a sikerért 2010” pályázatának támogatásával valósul meg.