Projektek

Európai Önkéntes Szolgálat (EVS)

A Zöld Fiatalok munkáját 2009-ben két fiatal segítette, akik az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) program keretében jöttek hozzánk és a Magdi – ZöFi a Józsefvárosban projektben, illetve a Tükörben a Világ projektben vettek részt.

Tovább >>

Magdi - ZöFi a Józsefvárosban

A ZöFi 2008-ban nyitja meg új irodáját és autonóm alkotóházát Budapest VIII. kerületének egyik legszegényebb területén, a Karácsony Sándor utca 22.-ben. A ZÖFI rendszeres programjai, klubélete és oktatási programja mellett egy új, kimondottan a VIII. kerület és annak Magdolna-negyedének sajátosságaira reflektáló, a társadalmi kommunikációt elősegítő programot kezdeményez. Ennek kidolgozásában épít eddigi tapasztalataira, illetve hasznosítja korábbi tevékenységeiből adódó területi és országos szintű kapcsolathálóját és kommunikációs csatornáit. A ZÖFI innovatív kísérleti projekteket kezdeményez, melyek a lakosság aktív részvételén alapulnak.

Tovább >>

Tükörben a Világ

A Tükörben a Világ csapat a Zöld Fiatalok Egyesület és a Cellux Csoport tagjaiból alakult.
Célunk a fiatalok figyelmének ráirányítása korunk globális társadalmi és környezeti kihívásaira. Üzenetünk, hogy az ember cselekvő lény, aki a szűkebb, tágabb világ történéseinek nem passzív elszenvedője, hanem kreatív alakítója. Keressük annak lehetőségeit, hogy hogyan élhetünk etikus, fenntartható és harmonikus módon.

Tovább >>

Ehető kerteket

Az ehető kertek népszerűsítését és ezzel kapcsolatos tudás megszerzését tűzte ki céljául ez a Grundtvig felnőtt tanulói project. 4 partnerszervezethez látogatunk el  3-4 napos tanulmányutak keretében.